Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΚΥΡΙΕΣ ΠΥΛΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ


ΚΥΡΙΕΣ ΠΥΛΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε τόσο η μελέτη σκοπιμότητας, όσο και η τεχνική μελέτη με τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις να ενταχθούν οριστικά για χρηματοδότηση στο υφιστάμενο  ΠΕΠ Αττικής που όμως λήγει την 31/12/2015.

Επειδή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ακόμη και αν ενταχθούν οριστικά για χρηματοδότηση σήμερα να μην ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2015, θα επιδιώξουμε την ένταξή τους στο νέο ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020, συνεργαζόμενοι με τη Περιφέρεια Αττικής.

Τη χρηματοδότηση της κατασκευής της επέκτασης μετά το πέρας των μελετών θα διεκδικήσουμε από Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Υποδομές Μεταφορών – Αειφόρος Ανάπτυξη», συνεργαζόμενοι με το Υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών και Δικτύων.

ΛΙΜΑΝΙ ΔΙΑΚΟΦΤΙΟΥ

1.     Ανάθεση μελέτης για τη συντήρηση και βελτίωση των επιχειρησιακών χαρακτηριστικών του Κεντρικού Λιμανιού. Στη μελέτη θα περιλαμβάνεται επίσης:

·         Η αισθητική αναβάθμιση του πρανούς πίσω από το κτίριο. Είναι η πρώτη εικόνα του επισκέπτη του νησιού η οποία σήμερα δεν είναι η πρέπουσα

·         Η πιθανή αξιοποίηση του μικρού κόλπου ανατολικά του λιμανιού

Η χρηματοδότηση της μελέτης θα γίνει από πόρους του Λιμενικού Ταμείου, ενώ η κατασκευή των έργων από το ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020.

2.     Η άμεση έναρξη των διαδικασιών για την δημιουργία μαρίνας τουριστικών σκαφών (προτεινόμενη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα JESSICA π/υ 4 εκ € κλπ)

3.     Άμεση ανάθεση μελέτης χωροθέτησης υδροδρομίου

ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

1.     Άμεση Ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων εργασιών, αλλά και διαδικασιών ώστε να επιτευχθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα του ελικοδρομίου.

Επιδίωξη πρόσληψης από την ΥΠΑ υπαλλήλου από τους μόνιμους κατοίκους του νησιού για την παρακολούθηση της λειτουργίας του.

2.     Ανάθεση μελέτης για τη συντήρηση και βελτίωση των επιχειρησιακών χαρακτηριστικών του Λιμανιού. Στη μελέτη θα περιλαμβάνεται επίσης η δυνατότητα επικαιροποίησης παλαιότερης για τη δημιουργία πλωτής μαρίνας προσέλκυσης τουριστικών σκαφών. Η μελέτη αυτή θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Λιμενικού Ταμείου.

3.     Άμεση ανάθεση μελέτης χωροθέτησης υδροδρομίου

Στόχος μας είναι η συνεχής αναβάθμιση της αεροπορικής, ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας των νησιών μας.